Siiderin säväyttämä vinaigrette
- Happy Joe Organic Wildin raikkaan omenainen maku sopii mielestäni äärimmäisen hyvin rasvaisten juustojen seuraksi, joten käytin sitä vinaigretten raaka-aineena, jonka raikas maku kruunaa salaatin ja vuohenjuusto leipäsen muodostaman keväisen kokonaisuuden.
Happy Joe vinaigrette
½ ploa Happy Joe Wild Organic-siideriä
2 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
Laita siideri ja valkoviinietikka kattilaan. Keitä seosta kasaan, kunnes jäljellä on noin 3-4 rkl ja nosta kokonaisuus jäähtymään. Kun seos on hieman haaleaa, lisää joukkoon oliiviöljy ja sekoita. Mikäli vinagretten koostumus tuntuu paksulta, voit ohentaa sitä siiderillä.
Raikas salaatti ja vuohenjuustoleipänen
1 paahtoleipä
1 tomaatti
1/3 vuohenjuustotankoa
kourallinen kukkakaalinnuppuja
kourallinen pensaspapua
kourallinen retiisejä
kourallinen vuonankaalia
Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää joukkoon runsaasti suolaa. Kun vesi kiehuu, lisää kattilaan pensaspapu. Kun pensaspapu on lähes kypsä, lisää joukkoon retiisit ja kukkakaalit. Nosta ne kiehuvasta vedestä siivilään ja laita jäiseen veteen, jotta kypsyminen pysähtyy. Viipaloi tomaatti, asettele viipaleet paahtoleivän päälle ja asettele päälle vuohenjuusto. Nosta leipä uuniin grillivastuksen alle, kunnes leivän pinnassa on kaunis väri.
Pese vuonankaali ja kuivaa pinta. Annostele lautaselle vihannekset ja vuonankaali, kaada päälle Happy Joe Vinaigrette, aseta lautasen reunalle paahdettu vuohenjuustoleipänen ja nauti!
Resepti ja kuvat: Alexander Trivedi